Del:  

Pia Raug m. Søren Thuesen: Koncert og foredrag

d. 18. marts kl. 19.30

>> Køb billetter her

 

 

 

 

En rejse i ”Landet der ikke er til”

Indeni det uendelige nu – og til stadighed båret af ”det” 

Pia Raug skriver: 

"Jeg skrev mine første sange, fra jeg var 20, til jeg 5 år senere debuterede med LPen ”Hej lille drøm”. Inger Christensen skrev sine ungdomsdigte mellem 1955 til 1960, da også hun var mellem 20 og 25; men de blev først genfundet og udgivet i 2023.

 

I maj blev jeg spurgt, om jeg ville indlæse ”Jeg bor i en hemmelig drøm” på lydbog. På helt samme måde som den 27årige Pia i 1980, måtte den nu 70årige have Ingers ord helt ind under huden for at turde ”synge” dem. Først da gik det op for mig, at der i vores unge udgangspunkter havde været langt større slægtsskab, end jeg havde haft mod til at tro. Vi startede begge i et drømmeunivers af lyde, lys, store ord, engle, blomster, fugle, landskaber og fremstrakte hænder mod den kærlighed, som ventede.

 

Men den store forskel er, at hendes ord hurtigt blev så voksne, at ungdomsdigtene ikke kunne følge med hendes kvantespring ud i sprogets galakser. Mine ungdomsværker udkom med det samme, før både jeg og de var helt modne. Hendes tidlige ord kunne holde helt til 18 år efter hendes død. Endelig fandt de – ligesom ”Sommerfugledalen” – deres egen ende ved begyndelsen. Ringen er nu sluttet, og vi andre kan stadig være med på hele rejsen. Frem eller tilbage – igen og igen.

 

En lille del af den rejse blev også min."

 

Pia Raug

Januar 2024

 Foto: Suste Bonnén

Nyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter