UR-NAT – Festival 2019

13.-18. august 2019

UR-NAT 2019 var den 5. festival af sin art og faldt sammen med Teatret OMs 30 års jubilæum. UR-NAT præsenterede uventede kunstneriske møder i naturen, i åbne byrum og på andre hemmelige steder. UR-NAT festivalen havde også i 2019 til formål at skabe stærke møder mellem internationale kunstnere og lokalsamfundet og at bringe visuel og musikalsk scenekunst ud i byrum og den vestjyske natur. Genremæssigt bød UR-NAT 2019 på performance, nycirkus, fysisk teater, dans, lydkunst og installationskunst. 

Temaet for UR-NAT 2019 var at bygge bro:
En bro er et komma i himlen,
en bro i rummet.
En bro er det modsatte af en mur.

Glimt fra festivalen (filmproducer Leo Sykes) 

 

Festivalprogram

 

I 2019 vistes 16 forestillinger for 3.008 tilskuere. Der blev afholdt 9 workshops med i alt 423 deltagere. Desuden events, koncerter og installationer/udstillinger for 1.533 tilskuere/deltagere samt åbnings- og afslutningsparader med 1.800 børn og voksne.

40 kunstnere deltog fra Italien, Holland, Finland, England, Sverige, Spanien, Belgien, Polen, Brasilien, Argentina, Colombia, Cuba, Japan og Danmark.

 

Udtalelser fra festivalen

Erik Viborg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune  
uddrag af tale ved overrækkelse af Kulturpris 2019 til Teatret OM:

- Med jeres internationale forbindelser skaber I forestillinger, der vækker sanserne og giver stof til eftertanke – og forestillinger med både udsyn og nærvær, sagde Erik Viborg i sin tale lørdag og pegede på, at Teatret OM bl.a. med deres internationale teaterfestival hvert tredje år trækker udenlandske teaterfolk til kommunen og bibringer kulturlivet noget nyt.

 

Kathrine Iversen 
https://www.tvmidtvest.dk/video/ur-nat-i-hvide-sande

"Så er UR-NAT kommet til Hvide Sande, med en festlig parade sammen med en masse lokale børn. Se et glimt fra dagens festlige parade med Teatret OM, en række internationale kunstnere og flere hundrede elever fra Spjald Skole og Hvide Sande Skole. Paraden havde også et aktuelt budskab om, at vi skal huske at passe på naturen.
Havets beskyttere havmanden og havfruen gik nemlig forrest for at beskytte "Naturens Rige". Dyr fra hav, land og luft fulgte efter, og der var drømmefangere med til at indfange alt det, som ødelægger naturen. Børnene har selv i foråret været med til at lave de flotte figurer."

 

Karin Kjærsgaard, Vestnyt.dk, 16.8.2019

UR-NAT tiltrak flere og flere mennesker
Kostumer, opførelse, musik og fortællinger, det var på alle måder en festlig, flot og farverig forestilling i vanlig Teatret Om-kvalitet, som tilskuerne overværede fredag aften ved havnen i Ringkøbing, hvor Vindenes Bro opførte Ur-Nat.

En del mennesker sad på bænke, men efterhånden som forestillingen skred frem, dannedes en ring af mennesker - der måske ikke kendte noget til forestillingen, men blev trukket til at trommerne, sangen og de store og flotte kostumer. Og de fleste blev hængende til forestillingen var slut.

Forestillingen var en af mange optrædener under teater-festivalen Ur-Nat 2019, der har "nedslag" flere steder i Ringkøbing-Skjern Kommune fra den 13.-18. august.

 


 

 

 

Fakta

Dato: 13. - 18. august 2019
Arrangør: Teatret OM
Projektkoordinator:  Søs BankeNyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter