Del:  

Teatret OMs historie

I 1988, efter en rejse til Sydamerika, besluttede Antonella Diana og jeg at grundlægge vores eget teater. På den rejse havde vi oplevet en anden måde at arbejde med teater på. I Colombia, hvor vi opholdt os i næsten fem måneder, måtte teatergrupperne og dem, der arbejdede med teater udkæmpe en daglig kamp for at kunne eksistere og for at kunne udtrykke deres ideer igennem teatret. De risikerede at ende i fængsel eller "forsvinde".  Jeg oplevede, hvordan teater kan være en menneskelig nødvendighed.

Så besluttede vi at tage hjem og lave vores egen teatergruppe.

Vi grundlagde 'Teatro Sfera di Om' i 1989 i Rom, Italien. Vores første produktion hed Una spada allo mano  (et sværd i hånden). Stykket, der handlede om narko og misbrug, blev færdigt i 1991. Vi viste stykket for to skuespillere ved Odin Teatret, Iben Nagel Rasmussen og Julia Varley, og dette blev starten på vores rejser til Danmark. 

I 1994 og 1995 fik vi et legat til at studere ved Odin Teatret i Danmark, og i 1995 flyttede vi permanent til Danmark. I 1996 blev teatret officielt en dansk teatergruppe, og i 1997 ændrede vi teatrets navn til Teatret OM. Vi boede de første mange år i Vinderup, og siden 2006 har vi holdt til i Ringkøbing og været egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Da vi flyttede til Danmark blev jeg spurgt om, hvorfor vi havde valgt dette land. Jeg svarede: "Fordi jeg tror at vi kan bygge noget her". I dag tænker jeg at "at bygge" betød og stadig betyder at finde et sted og en gruppe af mennesker, med hvem man kan dele en drøm, en utopi eller en nødvendighed.

Sandra Pasini, kunstnerisk leder

Nyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter