UR-NAT – Festival 2022

24.-28. august 2022

I 2022 var fokus på hvordan menneske forvandler natur, og natur forvandler det menneskeskabte.

 

<<<<Se galleri her (Fotografier: Fracesco Galli, Tommy Bay, Michelle Marie)

 

Med UR-NAT 2022 opsøgte vi nye lokationer og tog publikum med på opdagelse i den righoldige og varierede natur omkring os: ud i skoven og Vesterhavet. Vi inviterede derfor forestillinger, der allierede sig, gik i dialog og forenede sig med havet, skoven og byen, i vores unikke Ringkøbing-Skjern kommune – Naturens Rige. UR-NAT festivalen inddrog gader, pladser og natur og bragte scenekunst ud i hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Alle aktiviteter var gratis for deltagere og publikum.

66 internationale kunstnere befolkede Ringkøbing-Skjern Kommune i dagene op til og under festivalen. Sammen skabte vi fælles events, som også inddrog børn og voksne i kommunen:

 

Åbningen Giganternes Indtog i Ringkøbing iscenesat af Sandra Pasini i samarbejde med Tippe Molsted og Miguel Utreras.
Leo Sykes iscenesatte Afslutningsbegivenheden Vildkøbing i Rindum Kjærgaard og producerede festivalen.

Herudover var der masser af musik, dans, optræden, sang og performance rundt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Satsningen på teater var omtrent det dobbelte af de forløbne festivaler. I det hele taget var det en festival der var mere fokuseret på teater i alle afskygninger. Denne gang var der ingen udstillinger, kunstværkerne var i forestillinger og alle workshops var koncentreret om fremstillingen af giganterne. Rent geografisk forsøgte man at holde sig til tre hovedområder: Hvide Sande (vand), Hoverdal (skov) og Ringkøbing (by). Men der blev også plads til enkelte optrædener i Videbæk og Tarm.

 

Festivalprogram

 

I 2022 vistes 18 forestillinger for over 6000 tilskuere. Som en del af forberedelserne til festivalen var foregået utallige workshops med fremstilling af Giganterne. I dette arbejde deltog over 2500 børn og voksne rundt omkring i lokalsamfundene. Desuden deltog 400 børn og voksne i åbningsparaden.

67 kunstnere deltog fra Italien, Holland, England, Tyskland, Frankrig, Brasilien, Indien og Danmark.

 

Fakta

Dato: 24. - 28. august 2022
Arrangør: Teatret OM
Producer:  Leo SykesNyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter