Del:  

Om UR-NAT

Kære publikum,

 

Det er en stor glæde for os at dele dette fantastiske program med jer til den sjette udgave af UR-NAT International Performance Art Festival.

UR-NAT er en leg over ordet "natur" med reference til den allerførste nat, til vores oprindelige forbindelse med naturen. I 2022 er fokus hvordan menneske forvandler natur, og natur forvandler det menneskeskabte. 

Med UR-NAT 2022 opsøger vi nye lokationer og tager publikum med på opdagelse i den righoldige og varierede natur omkring os: ud i skoven og Vesterhavet. Men byen er også en del af os. Man vil altså kunne finde forestillinger fordelt mellem skov, hav og by.

I dette område af Danmark, så fyldt med fantastiske steder i naturen, har vi inviteret forestillinger, der kan alliere sig, gå i dialog og forene sig med havet, skoven og byen, i vores unikke Ringkøbing-Skjern kommune – Naturens Rige.

Må det nordiske klima være vores ven. Skulle der komme regn og blæsende dage, så hav støvler og jakker klar, kunstnerne vil gøre alt for at gennemføre programmet.

Vi glæder os til at se dig!

Sandra Pasini
Kunstnerisk leder, Teatret OM

 

Nogle af forestillingerne vil mere indirekte handle om vores kroppe og kroppens samhørighed med naturen. Disse forestillinger byder også på en god del underholdning i form af akrobatik: #AbleBodiesAndStones, On the Strandline og Drum Circle, der alle kan opleves i Hvide Sande. Det samme kan siges om festivalens afslutningsforestilling Bålet, der vises på plænen bag Rådhuset i Ringkøbing.

Mon ikke mange også ville hævde, at musik er en del af vores oplevelse af krop og natur? En festival ville ikke være en rigtig festival uden musik. Festivalen kan med stolthed præsentere den prisbelønnede indiske sanger Parvarty med koncertforestillingen Baul koncert. Desuden er der fuld udladning på trommer med Taiko. Også Ekkoer af Fejring bliver en forestilling for fuld musik. Endelig og ikke at forglemme vil der være musikalske indslag i vores UR-NAT Café.

Lokationer som Hoverdal og Rindum Kjaergaard bliver rammer for vores samliv med naturen. Se forestillingerne Coexistence, Shamans Prayer og Trævandring.

De små vil blive de store. Omkring os og sammen med os lever insekterne. På UR-NAT giver vi plads til et sandt mylder fra en kriblekrablen af insekter - i alle størrelser. Insekterne vil nemlig sommetider komme i temmelig stor størrelse - gigantisk faktisk. Se forestillinger Giganternes indtog, Big Bugs, Breve fra insekternes verden, Myrepostyr og Vildkøbing.

Men nogle dyr er bare store. Og med stolthed præsenterer vi den største forestilling med det største dyr: Moby Dick

 

En stor tak til de fonde og virksomheder uden hvilken denne festival ikke kunne gennemføres. 

UR-NAT Festival 2022 er støttet økonomisk af: Ringkøbing Skjern Kommune, Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden, William Demant Fonden, Kulturelt Samråd Ringkøbing-Skjern Kommune, Hvide Sande Shipyard, Holmsland Klit Turistforening, Feriepartners Oplevelsespulje, Foreningen Havnen, Ringkøbing Handelsforening, RAH, Ringkjøbing Landbobank, Laubjergs Planteskole.

 

                                           
     
           

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter