Del:  

UR-NAT Lab - Internationalt Symposium

 

Sommeren 2023 

 Et symposium for danske og internationale scenekunstnere.

 

Indhold

Symposiet bliver et forum for fordybelse og udveksling af erfaringer om at arbejde kunstnerisk i og med naturen. Indholdet favner et spektrum fra levende væsner til materialer - håndværk - kunst - ritual.

En vifte af oplægsholdere giver en lecture-demonstration fulgt af en kort workshop.

 

Oplægsholdere (med forbehold for ændringer):

 

Berit Kiilerich, professionel fårehyrde, udlært i England og leder af kulturcentret Lystbækgaard, som vil lave et oplæg om får, uld og ulve, samt tage os på en vandring, hvor temaet er at færdes på heden ad gamle kulturstier.

Maria Viftrup, dansk designer og kunstner, der bl.a. præsenterer sin research af tekstilproduktion og -design baseret på kombucha-svampen. Desuden en workshop med udgangspunkt i spørgsmålet "Hvor stopper naturen med at være naturlig?", som undersøger grænserne mellem natur, krop og materialer.

Dimple B. Shah, indisk performance kunstner bosiddende i Bangalore, der vil præsentere sin praksisbaserede research over temaet 'Alchemical Search (Rasa Sastra) and Transformative Path’, som omfatter studier og brug af planter i performances og ritualer.

Alfio Bonanno, siciliansk billedkunstner bosiddende på Langeland, som vil præsentere sit arbejde med land art, hvor forfaldet er en del af værket. Hans præsentation vil være fulgt af en vandring i landskabet omkring os, hvor deltagerne indsamler indtryk gennem fotos og noter som vi efterfølgende reflekterer over sammen.

Antonella Diana, italiensk scenograf og leder af Teatret OMs Scenografiske Lab sammen med Tatiana Cardoso brasiliansk forsker og sceneinstruktør, præsenterer deres arbejde med performance-installation Coexistence - fra Mata Atlântica til Hoverdal.

Parvathy Baul, sanger og performer der som afslutning på symposiet gennemfører performance ritualet Arati, en renselse efter Covid 19, en fejring af Moder Jord, en hyldest til frugtbarhed og samhørighed. Ritualet forberedes op til symposiet i samarbejde med Teatret OM og indeholder sang, dans og elementer der repræsenterer jord, vand, ild og luft.

Fra venstre: Berit Kiilerich, Maria Viftrup, Dimple B. Shah, Parvathy Baul

 

Fra venstre Alfio Bonanno, Tatiana Cardoso, Antonella Diana

   

Sted:

Programmet afvikles primært på Teatret OM i Ringkøbing med afstikkere til Lystbækgaard og Bjørnemosen.

 

Tidsrum:

Dagligt fra 9.30 - 17 samt lørdag aften. Detaljeret program følger her på siden 1. maj.

 

Tilmelding åbner 2023:

Skriv til teatretom@teatretom.dk. Fortæl kort om din baggrund for at deltage. Der begrænset antal pladser, som tildeles efter først-til-mølle-princippet.

 

Pris:

Symposiet er støttet af Statens Kunstfond og kan derfor tilbydes til en meget lav pris.

Pris for deltagelse er 300 kr. som dækker frokost alle 4 dage.

 

Symposiet er en udløber af UR-NAT 2022 International Performance Art Festival i Ringkøbing-Skjern Kommune

Nyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter